Tryk "Enter" for at gå til indhold

Kan det blive for meget?

Har allerede mange hyacinter i haven. Har desuden mange hyacinter i krukker – især pink hyacinter har vi i krukker. Næste år, sikkert endnu flere…

Påskeferie til Keukenhof

Fotoet i toppen af blogindlægget er – desværre – ikke fra haven her på Nymølle. Vi har dog mange hyacinter – og mange andre skønne forårsblomster og forårsløg. Haven står virkelig smuk nu, og bliver kun flottere og flottere, dage for dage.

Jeg har faktisk ikke engang selv taget fotografiet. Fotoet er lånt på nettet. Jeg skulle dog have taget et sådan foto i år, på en tur til Keukenhof

Keukenhof er en fantastisk have i holland, hvor der årligt blomstrer flere millioner af forårsløg. Naturligvis også mange hyacinter. Turen blev aflyst, som meget andet dette forår.

Nu nyder jeg havens mange hyacinter istedet. Især de pink hyacinter står helt fantastisk.

hyacinter i haven

Delte ovenstående billede for et par dage siden. Det kan dog godt klare en deling igen. Er de pink hyacinter ikke fantastiske?

Læs om hyacinter i haven her

Pink Hyacinter i krukker

Må vist lige starte med at sige, at alle farve af hyacinter fungere godt i krukker. Af alle hyacinter, så er jeg dog størst fan af de pink hyacinter.

Pink hyacinter har bare den der helt rigtige baby pink. I forårssolen er det en virkelig god farve – det pink ligesom intensiveres. Specielt ud på aftenen, i solnedgangens skær. Det helt magisk.

De store blomster stande på hyacinter gør desuden, at der ikke skal mange hyacinter til, før det virker “rigtigt”. Krukken på billedet ovenfor er 45 cm i diameter. Her er langt 20 hyacinter, side om side. Krukken er kun 20 cm høj, så der er ikke meget plads til løgene – alligevel klarer de sig rigtig godt.

Sorten her hedder China Pink – den har en pragtfuld duft. Og blomsterne sidder flot tæt på stilken.

Endnu en fordel ved hyacinter er den lange blomstring. Hyacinter blomstrer nemt en måned. Det er tredje uge vi nyder hyacinterne i krukkerne her. Endnu ingen tegn på, at det stopper foreløbig.

Tror – eller det er vist allerede bestemt – at vi næste år må have endnu flere hyacinter i krukke. Det har virkelig været et virkelig vellykket forsøg med tulipaner i krukker til haven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *