Tryk "Enter" for at gå til indhold

Frem med negl og tommelfinger…

For større georginer, så skal georginer knibes efter fremsporing. Knibning af georginer sikrer forgrening helt fra en lille plante – og gøres nemt med negl og tommelfinger.

Beskæring af georginer

Jeg har før skrevet om beskæring af georginer for større blomstring hos georginer. Beskæring foretages, når planterne har sat første 2-3 bladpar. Derved sikres en forgrening, hvilket sikrer større blomstring hos georginer.

Læs om beskæring af georginer her

Endnu et godt trick for flere blomster hos georginer er knibning af georginer, når planterne kun lige er skudt frem. Derved hjælpes langt større forgrening allerede helt fra planterne er små. Kombineret med en senere beskæring, så bidrages virkelig til en langt større blomstring hos ens georginer.

Knibning af georginer

Når man taler om at knibe georginer, så kan det næsten ikke gøre for tidligt. Faktisk er hele ideen netop at komme meget tidligt igang – og fjerne topskuddet, førend planten er begyndt at vokse.

Georginer vokser dog forskelligt, så det kan være svært at matche rigtige tidspunkt for alle georginer samtidigt. Jeg kniber mine georginer, når flest af mine georginer har sat fine skud – det vil sige at der er begyndende blade.

Jeg bruger ikke saks eller kniv til knibning af georginer. Jeg bruger blot en negl og tommelfinger, derved får jeg det gjort mest forsigtigt og skånsomt for planten. Det er desuden ikke meget, som skal fjernes. Jeg fjerne blot topskuddet, som kan findes frem i toppen af et skud – se foto til venstre, med det lille skud. Meget lille er topskuddet. Mere skal der egentlig ikke fjernes.

Efter at være gået alle mine mange georginer igennem, så havde jeg knap en håndfuld – se foto til højre ovenfor – og der er topskud fra knap 100 små potter med georginer. Nogle topskud er længere end andre – afhænger af georginerne. Der hvor georginen har nået at sætte bladpar, knibes tilbage til et bladpar. Det er lidt en vurdering fra plante til plante, men jeg vil gerne så tæt på knolden som muligt. Jeg ønsker nemlig at forgreningen sker så tæt på knolden, som muligt – naturligvis uden at fjerne skuddet helt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *