Tryk "Enter" for at gå til indhold

Det pynter og hjælper…

Når forårsløg er afblomstret, så er det vigtigt at bladmassen får lov at visne ned. Det er samtidigt en rigtig god ide at klippe visne blomsterhoveder af påskeliljer og tulipaner – derved bruger planten ikke energi på frø.

Del at pasning, at klippe visne påskeliljer og tulipaner

Vi har godt nok en temmelig stor have – og enormt mange påskeliljer, tulipaner og andre skønne forårsløg. I år har vi fået EKSTRA mange påskeliljer, da Rune tilbage i efteråret lagde en 1500 påskeliljer i vores vilde blomstereng.

Påskeliljer i græsplænen forårsløg græsplæne

Det har stået så flot! Står flot endnu, trods en del af påskeliljer allerede er afblomstret.

Læs om påskeliljer i græsplæne

Med de mange forårsløg, så er det et stort arbejde at komme rundt i hele haven og klippe visne blomster væk. Det er dog en del af pasningen af forårsløg, som jeg ser det. Og det er da kun hyggeligt. Endnu en anledning til at komme rundt i hele haven.

Fordel ved at klippe visne påskeliljer og tulipaner

En ting er, at det pynter gevaldigt på haven. Med enormt mange forårsløg i haven, så ville det hele hurtigt se vissent og kedeligt ud, hvis vi ikke klippede visne blomsterhoveder væk.

tulipaner langs hæk sikre tulipanløg stendige

Tag bare stendiget, fra ovenstående foto. Endnu står Spring Emperor flot, men når de visner ned ville det blive mange visne blomster. Det er ikke pænt. Derfor klippes alle blomsterhoveder væk, så det pynter.

Det har dog også den gevinst, at løget ikke bruger energi på at sætte frø – frø, som alligevel aldrig vil blive til noget, her i Danmark. Istedet bruger løget energi på større og flere sideløg, så vi igen næste år kan nyde en flot blomstring.

Efter de hvide tulipaner, langt hækken, så følger sorte og pink tulipaner. Og derefter følger massevis af aliumløg.

Sikre tulipaner, som kommer igen

I havens bede har vi kun lagt forårsløg, som vi er forholdsvis sikre på kommer igen år efter år. Dette er især iforhold til tulipaner, hvor vi lægger de såkaldt sikre tulipaner.

Påskeliljer, hyacinter, krokus og de mange andre skønne forårsløg, er allerede mere eller mindre sikre i haven.

Trods vi kun lægger sikre løg i havens bede, så er det dog alligevel en rigtig god ide at være om sig med pasning af ens forårsløg. Og for alle forårsløg gælder det at det er en rigtig stor hjælp for planten, at få klippet blomsterhovedet af – såvel lade bladmassen visne ned. Tilsammen hjælper det hele med til at samle energi i løbet, til næste års blomstring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *