Tryk "Enter" for at gå til indhold

Det ganske enkelt…

Forspiring af stolt kavaler handler om 2 ting: varme og vand. Og det er NEMT at sikre i en vindueskarm….

Forspiring af stolt kavaler

Stolt kavaler kaldes også for cosmos – og er fantastisk skønne et årige sommerblomster. Frøene er ganske lette at få til at spire og vokser hurtigt til en stor plante, med mange blomster.

I bund og grund er det ikke nødvendigt med forspiring af stolt kaveler. Slut maj kan frøene sagtens såes direkte i haven – spiringen går dog lidt langsomt. Der skal nemlig GODT med varme til og rigeligt med fugt i jorden, for at frøene spirer.

Netop derfor forspirer vi 1/3 del af vores stolt kavaler frø indendøre.

Eller rettere sagt. Årsagen til vi begynder forspiring af stoltkavaler i vindueskarmen er, for at sikre jorden er dækket. Og ukrudt ikke spirer frem. Gevinsten med tidligere blomster er blot bonus.

Jeg skrev om forspiring af stolt kavaler for kun et par dage siden.

Læs om såning af stolt kavaler

Og allerede 3 dage senere, så er frøene spiret frem. Det er næste for vildt ik? Og jeg kan garantere, at her ikke er brugt trylleri, snyderi eller nogen former for vækstlamper og varmemåtter.

Hemmeligheden er blot et sydvendt vindue i stuen.

De sidste dage har vi haft lettere overskyet, så solen har ingen hjælp været. Her er tale om varmen i vindueskarmen, såvel fugten under plastklokken – miniature drivhuset, om man vil.

Nu er plastklokken fjernet, så planterne ikke får fugtskader. Om nogle uger kan planterne prikles om – og slut maj, start juni, så er vi klar til at plante planterne ud i haven.

Til den tid sår vi samtidigt de resterende 2/3 dele af frøene i bedet. Derved kan vi glæde os til blomstring fra slut juli. Størt er glæden dog ved at vi med forspiring af stolt kavaler i vindueskarmen, hurtigt får dækket jorden i bedet – efter afblomstring af forårsblomsterne – og dermed slipper for lugearbejdet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *