Tryk "Enter" for at gå til indhold

Få et hvidt tæppe af vintergækker

Drømmer man om massevis af vintergækker, så kan det nemt opnås med formering af vintergækker i foråret – ganske nemt ved deling af vintergækker.

Formering af vintergækker

Elsker vintergækker! Vintergækker er en af havens tidligste forårsløg, som blomstrer og pynter i haven.

Kan slet ikke få nok vintergækker. Da vi tilbage i 2017 flyttede ind, så havde vi kun få vintergækker rundt i haven. Ved årlig deling af vintergækker, så har vi sidenhen formået at få skabt massevis af nye planter. Og få spredt vores vintergækker rundt i haven.

formering af vintergækker deling mange spreder

Se lige hvor flot det er med et helt tæppe af vintergækker langt hækken. Placeret ovenpå Martins flotte stendige og med den brune bøgehæk i baggrunden, så træder vintergækkerne virkelig frem.

Her i slutningen af marts, så begynder vintergækker at blomstre af. Og det er dermed tid til deling af vintergækker, hvis man ønsker flere vintergækker i haven.

Formering af vintergækker sker nemlig bedst ved deling af vintergækker.

Læs om deling af vintergækker her

Det er ganske nemt! Og allerede næste år, så vil man have mindst dobbelt så mange vintergækker i haven – eller nok nærmere 4-5 gange så mange. Gentages processen årligt, så kan det hurtigt blive virkelig rigtig mange vintergækker.

Køb af vintergækker til have

Lad mig desuden hurtigt fraråde køb af vintergække løg i efteråret. Tørrede vintergækker vil næppe blomstre og trives i haven.

Vil man have flere og nye vintergækker i haven, så bør man få løg her i foråret – hvor bladmassen endnu sidder på. Det er den sikre måde for at vintergækker vil vokse og trives.

Vintergækker sælges godt nok rigtig meget, som tørrede løg – ligesom alle andre forårsløg – i efteråret. Man skal dog virkelig være heldig. MEGET HELDIG. For at det vil resultere i blomstrende vintergækker i haven. Så lad værre med at brug penge på at købe løg af vintergækker og tid på at plante dem i efteråret.

Vintergækker bør plantes i foråret med bladmassen endnu på løget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *