Tryk "Enter" for at gå til indhold

Automatisk vanding af dahlia i krukker

Dyrkning af dahliar kræver vand. Temmelig meget vand. Det er tørstige planter. Med automatisk vanding af dahlia i krukker, så går det hele lidt nemmere… SKØNT!

Dyrkning af tidlige dahliaer

Henover sommeren, så er Dahliaer virkelig en af mine favorit blomster. At Rune er noget gladere for dahliaer, end mig, gør det kun endnu sjovere med MANGE dahliaer i haven.

For at sikre en langt større – og MEGET LÆNGERE dahlia blomstring – så starter jeg op med forspiring af dahlia knolde allerede i starten af marts. Det sikrer, at jeg nu allerede har temmelige store og flotte dahliaer – klar til blomstring om 1-2 uger.

Læs om forspiring af dahlia knolde her

Med tidlige dahliaer, så øges behovet også – temmelig meget – for vanding af dahliaer. Juni og juli er tørre måneder – og når dahliaer allerede er temmelig store, så skal der godt med vand til.

Ikke mindst fordi jeg foretrækker at have mine dahliaer i krukker.

Dyrkning af dahlia i krukker gør bare det hele så meget nemmere. Plus jeg kan finde planterne frem, når de er store og flotte. Det er nu.

dahlia i krukker dyrkning forspiring dahliaer knolde

Jeg bruger fundamentsblokke, til at hæve krukkerne lidt op. Derved får jeg skabt en trappe til mine mange krukker med dahlia knolde. Nemt og enkelt.

Vanding af dahlia i krukker

Kigges der en ekstra gang på ovenstående foto, så kan der ses nogle slanger bagved fundamentsblokkene. Det er vores automatisk vandingsanlæg til krukkerne, her foran huset.

Vandet kommer fra en nedgravet regntank. Med et vandingsur, så styres vandingen helt automatisk. Og i hver krukke sættes et lille drypvandingssystem op. Dermed har vi nem vanding af dahlia i krukker.

dahlia i krukker vanding automatisk vandingsanlæg dahliaer

Dahliaerne dækker hurtigt de mange slanger, såvel drypvandingen. Super nemt og effektivt til vanding af dahliaer.

Har et lignende system andre steder i haven, dog uden adgang til vandhane eller regntank. Her har jeg blot – bagved krukkerne – placeret en stor dunk med vand. Fungerer ligeså godt, men kræver selvfølgelig at vandtank løbende fyldes. Tanken holder dog fint til en uge, hvor vi er væk. Selv i denne varme.

dahlia i krukker vanding automatisk vandingsanlæg dahliaer

Der skal kigges godt efter, for at opdage det automatiske drypvanding til krukker. Det er nærmest skjult, men det er der. Hver og en af krukkerne vandes automatisk. Smart og effektivt.

2 Kommentarer

 1. Søren
  Søren 28. juni 2023

  Hej med jer, virkelig fedt projekt, I har gang i – glæder mig til at følge med på bloggen. God arbejdslyst!

  • Martin
   Martin 5. juli 2023

   Hej Søren

   Tak for den søde hilsen. Du skal være mere end velkommen til at følge med – forhåbetnlgit kan vi inspirere til nye haveprojekter.

   Skøn sommer til dig.

   vh. Martin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *