Tryk "Enter" for at gå til indhold

Langstilkede tulipaner til buketter

Vil man igang med dyrkning af blomster til buketter, så er tulipaner nemt. I rækkerne imellem jordbærplanter har vi massevis af tulipaner som snitblomst, som forvandles til mange tulipanbuketter.

Enkel tulipan buket – eller tulipanbuketter med grønt?

Jeg har aldrig taget noget kursus – eller uddannelse – i at binde buketter, men jeg synes det er sjovt. Jeg elsker at lege med blomster. Og med anlæggelsen af vores skærehave til dyrkning af blomster til buketter, så har jeg virkelig fået gang i at binde alverdens flotte buketter.

Her i foråret bliver det til rigtig mange tulipanbuketter.

Vil man igang med en skærehave, så vil jeg anbefale at starte med tulipaner. Tulipanløg er noget af det nemmeste at dyrke i skærehave. Jeg lægger massevis af løg i rækkerne imellem jordbær – før jordbærplanterne skal bruge pladsen, så har jeg høstet tulipanerne. Smart og praktisk.

Tidligere på ugen viste jeg en flot bundet tulipan buket med grønt og flere forskellige tulipaner. Det er den slags tulipaner, som det er sjovest at binde – der er ligesom bare mere udfordring ved at få sammensat en flot bundet buket.

tulipaner som snitblomst buket buketter skærehave tulipan

Læs om ovenstående buket her

Når det kommer til tulipanbuketter, så er jeg dog også rigtig glad for en enkelt buket. Helt enkel, bare kun med tulipaner. Og personligt synes jeg, at det er flottest når tulipanerne er ens.

tulipanbuket tulipan buket tulipanbuketter snitblomst dyrkning skærehave

Det er da flot med sådan en helt stram buket tulipaner. Noget af det jeg synes er allermest flot ved en enkel buket med tulipaner, det er når tulipanerne åbner sig op – sådan mere eller mindre førend buketten er afblomstret og færdig.

Tulipaner er bare så enormt flotte, når de står sådan helt vildt i en vase – og stritter ud til alle sider.

tulipanbuket tulipan buket tulipanbuketter snitblomst dyrkning skærehave

Dyrkning af tulipaner til buketter

Langt størstedelen af de blomster jeg dyrker, forvandles til buketter, som pynter i vores hjem. Med haven fyldt med blomster – og en del af køkkenhaven indrettet specifikt til dyrkning af blomster til buketter, så bliver det dog også til en del bundne buketter til venner, naboer og familie.

tulipanbuket tulipan buket tulipanbuketter snitblomst dyrkning skærehave

Hvem ville ikke blive glad for sådan en buket med 20 langstilkede tulipaner?

Nu jeg tænker over det, så tror jeg faktisk kun det er tulipanbuketter jeg forærer væk, som enkelte buketter – som den på fotoet. Ellers er det vist altid bundne buketter med grønt til buketter, såvel flere forskellige blomster, farver og sådan…

Tulipaner kan bare det, at de står rigtig godt alene. Og med nogle kæmpe blomsterhoveder, så fylder en buket hurtigt meget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *