Tryk "Enter" for at gå til indhold

Udplantning af løvemund i skærehaven

Løvemund er virkelig en skøn blomst til buketter. Startede såning af løvemund i februar, da forspiring af løvemund går langsomt. Nu er det tid til at plante løvemund i skærehaven.

Klargøring til at plante løvemund

forspiring drivhus mistbænk

Løvemund tåler ikke frost. Faktisk bør jorden være minimum 12 grader før udplantning af løvemund på friland. Det er temperaturen i jorden nu. Og derfor tid til at plante løvemund ud i skærehaven.

De sidste 6 dage har jeg haft de forspirede løvemund stående i mit lille kold drivhus. Stået i skyggen, men beskyttet af plastik mod nattekulden – og dørene åbnet op i løbet af dagen. Ganske enkelt for at akklimatisere og hærde planterne. De har trods alt vokset i kælderen – med vækstlys – siden februar, hvor jeg begyndte såning af løvemund.

I skærehaven er højbedet til de mange planter gjort klar. Jeg har luget grundigt, kultiveret og revet jorden. Dernæst lagt siveslange ud, men for at sikre rigeligt vand til de nye planter, så har jeg også gennemvædet jorden med et par vandkander vand.

Løvemund skal helst ikke tørre ud. Samtidigt er det også vigtigt at der ikke er for meget næring i jorden, da løvemund ellers vil vokse for hurtigt – og resultatet er lange planter, med stor afstand imellem blomsterne.

Det er jo ikke lige meningen. Vil gerne have nogle blomster, hvor de mange blomster sidder på en pæn række. Tæt og ligeefter hinanden.

Derfor har jeg også haft georginer i jorden, sidste år. Georginer er sultne planter og har sørget for at tømme højbedet for alt næring. Løvemund er en GENIAL plante til efter georginer i skærehavens sædskifte.

Georginer til buketter

såning blomster plantning dyrkning buketter blomsterbuket skærehave dyrkning af blomster til buketter

De mange forspirede georginer er desuden også plantet ud. Blot rykket til et nyt højbed, hvor der næste år skal stå løvemund-

Læs om forspiring af georginer her

Plantning af løvemund Antirrhinum i skærehaven

forspiring plante såning dyrkning løvemund plantning Antirrhinum

Ved udplantning af løvemund, så er det en god ide at plante temmelig dybt. Jeg planter, så kun lige det øverste bladpar er over jorden. Det vil vel sige at jeg har begravet 7-10 cm af planten.

Egentlig vildt at planterne ikke er blevet større, når man tænker på at jeg såede løvemund i februar. Løvemund vokser virkelig langsomt, hvorfor forspiring af løvemund også er nødvendigt. Nu jeg har fået plantet løvemund ud i haven, så skal væksten dog nok tage fart – og til juli burde jeg kunne høste de første buketter.

Lad endelig værre med at beskær eller nip løvemund. Løvemund skal nok selv lave en fin forgrening. Hver plante sætter vel 5-7 skud fra jorden – altså én plante producerer flere blomster. Og des flere man høster, des flere blomster kommer der. De efterfølgende skud bliver dog kortere – så de virkelig langstilkede blomster får man 5-7 stk af.

forspiring plante såning dyrkning løvemund plantning Antirrhinum
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *