Tryk "Enter" for at gå til indhold

Tid til såning af Nigella

Nigella er virkelig en skøn blomst til bukketter. Det er også bare en skøn sommerblomster til krukker elller udplantning i haven. Med efterårssåning af sommerblomster får jeg sundere og større planter.

Forspiring af Nigella – jomfru i det grønne

De fleste kender Nigellafrø fra madlavning – hvor det oftest kaldes Jomfru i det grønne. Det er dog også en super skøn sommerblomst. Trives rigtig godt på friland. Og det er en FANTASTISK blomst til buketter.

I første omgang er alt bladmassen god som grønt til buketter – altså fyld i buketter. Når blomstringen starter, så er også blomsten en rigtig god blomst til buketter. Endeligt er frøstandene vildt smukke og kan bruges i både dekorationer, såvel som fyld i efterårsbuketter.

Normalt vil de fleste begynde såning af Nigella i foråret. Det kan man også. Når det handler om dyrkning af blomster til buketter, så vil vi dog gerne have langstilkede blomster.

Efterårssåning af sommerblomster giver netop dette. Og Nigella er virkelig en af de sommerblomster, som trives ekstra meget med efterårssåning. Resultatet ved forspiring af Nigella nu i slut september er at jeg får næsten dobbelt så lange stilke.

Efterårssåning af sommerblomster

Faktisk trives en stor del af de blomster, som vi kender som etårige sommerblomster med efterårssåning. For nogle uger siden begyndte jeg med såning af løvemund, såvel valmuer.

Læs om efterårssåning af løvemund her

Nu er tiden kommet til såning af Nigella. Nigella skal helst sås slut september, da det helst ikke må være alt for varmt.

Samme gælder det med skærmblomster såsom kongekommen, vild kørvel og lignende. Da september har været noget så varm i år, så venter jeg til næste uge med disse.

Såbakker til forspiring

Efterårssåning sommerblomster dyrkning såbakke forspiring dyrkning blomster buketter

Til forspiring af de mange sommerblomster, så sørger jeg for at så ét frø pr såkammer. Jeg har nogle super fine såbakker med 150 kamre. De er ekstra høje, så rodnettet har godt med plads.

Ekstra praktisk er det at jeg har en fin undervandingsbakke. Nærmest ingen blomster eller grøntsager bryder sig om at få sprøjtet vand på sig. Risikoen for rod i rodhalsen øges desuden gevaldigt ved vanding oppe fra.

Efterårssåning sommerblomster dyrkning såbakke forspiring dyrkning blomster buketter

Specielt med efterårssåning af sommerblomster er det vigtigt at være opmærksom på ikke at overvande, hvilket jeg bedre kan styre med undervanding. Fylder bakken, lader jorden suge vandet, tømmer bakken – også kan overskydende vand løbe retur i bakken.

Mine smarte såbakker er af mærket QuickPot. Ekstra kraftige, så de holder længe. De findes i et utal af størrelser. Jeg har dem med 150 kamre, ekstra dybe – som jeg bruger til såning. Sidenhen prikler jeg over i såbakker med 44 kamre.

Såbakkerne kan f.eks. fås hos Økotoppen.dk

Men ellers prøv at google, for kan være andre størrelser passer bedre. Lad mig desuden lige sige, at jeg ikke er betalt for at anbefale Økotoppen. Ved bare at de har dem, da jeg selv har handlet der tidligere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *