Tryk "Enter" for at gå til indhold

Nu kom de sidste tulipanløg i jorden

Vi lægger mange tulipanløg i haven, hvor de kan pynte. En buket tulipaner til spisebordet er dog også skønt. Derfor lægger vi også mange løg til dyrkning af tulipaner til buketter.

Dyrkning af tulipaner til buketter

Jeg ELSKER tulipaner. Og jeg er vild med en buket tulipaner.

tulipaner buketter

De mange tulipaner, som vi har lagt i havens bede – og de tulipanløg jeg har lagt i krukker – skal dog have lov at pynte i haven. Det ville være synd at gå og klikke en buket tulipaner i haven. Sådan har jeg det i hvert fald. Jeg kan ikke nænne det.

Netop derfor lægges også massevis af tulipanløg i køkkenhaven. Lægger løgenen i rækkerne imellem jordbærplanterne. Og disse løg er kun til dyrkning af tulipaner til buketter.

I køkkenhaven behøver jeg ikke nyde blomsterne. Køkkenhaven er til produktion. Størstedelen af året er det grøntsager, men i jordbærbedet er det også til dyrkning af tulipaner.

Det er en ganske herlig løsning. Jeg ved at alle løgene er lagt for at de skal bruges til buketter. Derfor lægges også kun de meget langstilkede tulipaner, som er gode til buketter. Og jeg kan med god samvittighed klippe alle blomsterne, når de er klar til det. Behøver ikke gemme nogle, som skal pynte der. Hvert eneste løg er lagt med henblik på dyrkning af tulipaner til buketter.

Tulipaner til snit & tulipaner i skærehaven

dyrkning af tulipaner til buketter buket snit lægning jordbær jordbærbed bed

Den forgangne sommer har det faktisk ikke kun været dyrkning af grøntsager i køkkenhaven. Jeg har fået indrettet en del af køkkenhaven, som skærehave – altså nogle højbede til dyrkning af blomster til buketter.

Det har været en kæmpe succes. Faktisk så stor en succes, at jeg allerede har udvidet med yderligere 3 højbede. Det er virkelig bare skønt at kunne dyrke sine egne blomster til buketter.

Køkkenhaven bliver derfor mere og mere også til dyrkning af blomster. Tulipaner til snit har vi dog haft i rækkerne imellem jordbærplanterne i flere år, så det er ikke nyt.

Læs om dyrkning af blomster til buketter her

Det var også kun lige, at jeg fik de sidste tulipanløg i jorden. Nåede det igår eftermiddags, før solen gik ned. Idag er haven dækket af nogle centimeter sne. Og vejrudsigten melder frost de næste dage, såvel endnu mere sne. Nu må vi se, om det holder. I hvert fald, så er de sidste tulipanløg lagt for i år. Nu er det blot at vente på foråret. Indtil da, at nyde december og juletiden.

Glædelig 1. december.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *