Hyldeblomstsaften har trukket. Nu skal saften hældes på flasker – og saften smages. Bruger samme opskrift på hyldeblomstsaft for 4 år i træk, mon ikke den endnu er god?
Hjemmelavet hyldeblomstsaft
10 dage er gået, siden Rune lavede hyldeblomstsaft – efter min opskrift på hyldeblomstsaft, som vi har brugt de sidste 4 år. Hyldeblomstsaften har stået og trukket et køligt sted. Nu skulle den på flasker. Det kom den i aftes – og den er smagt. Smager skønt!
Bruger patentflasker. Kan jeg KLART anbefale. De holder længe – lågene bliver ikke rustne. Og vigtigst af alt, så holder de tæt. Endnu ikke oplevet at have en dårlig flaske saft.
Opskriften på hyldeblomstsaft er super nem. Ikke noget med at stå og skære skræl af citroner. Ikke noget med at stå og nulre blomsterne af stænglerne. Det hele ryger – helt – ned i gryden. Og det er en FANTASTISK lækker hyldeblomstsaft der kommer ud af min – vist efter hånden rune og min – opskrift på hyldeblomstsaft.
Læs bloginglægget om Hyldeblomstsaft her
Opskrift på hyldeblomstsaft
Opskriften på hyldeblomstsaft giver 4 liter, hvortil der skal bruges:
- 5 citroner – naturligvis økologisk, da skræl også bruges
- 100 blomstrende hyldeblomstskærme
- 2 kg sukker
- 3 liter vand
- 80 g vinsyre
Vinsyre købes i breve. Jeg skriver gr på vinsyre, da der er stor forskel på hvor mange gr du får – afhænging af producent. Dr. Oetker sælger f.eks. 20 gr breve, hvorimod Tørsleffs giver 30 gr breve – sidst nævnte er oftest billigst, trods større mængde.
Når jeg høster hyldeblomstskærme, så sørger jeg for at klippe godt af stilken af. Den sidste smule stilk kommer med i gryden. Min erfaring er nemlig at begynder man først at stå og nulre alle blomsterne af stilkene, så drysset ENORMT meget af blomsterstøvet og pollen af – og det er netop det, som giver den intens gule farve, såvel kraftige smag. Så lad værre med at nulre stilkene af!
Kort sagt. Rør så lidt muligt ved skærmene, når de er høstet.
Fremgangsmåden for denne opskrift på hyldeblomstsaft er ganske nem. Hæld vand og sukker i gryden og bring i kog. Når vandet koger tages gryden af varmen og straks tilsættes vinsyre. Dernæst tilsættes citron, som er skåret i skiver. Slutteligt hældes blomsterskærmene i gryden. Der røres rundt, lægges låg på og stilles køligt i 7-10 dage.
Voila nemt ik?
Før tapning af hyldeblomstsaft, så siet det hele – for at få alle blomsterskærme, citroner osv væk.