Haven bugner af kirsebær fortiden. Allerede lavet både gele, saft og meget andet godt med kirsebær. Naturligvis også hjemmelavet kirsebærlikør. Lækkert og nemt.
Hjemmelavet likør med kirsebær
Jeg nævnte det allerede tilbage i starten af juli, da vi væltede os i kirsebær. Vi høster fortsat mange kirsebær, men slet ikke i samme mængder.
Nu er min kirsebærlikør færdig, hældt på flaske og klar til at drikkes. Og jeg har derfor nogle fotos at vise, for hvordan det gøres.
Derfor dette blogindlæg om at lave hjemmelavet likør med kirsebær.
Det er virkelig nemt!
Opskrift på kirsebærlikør
Det hele starter med kirsebær. Naturligvis. Vask dem for skidt og snavs.
Kom 1/4 del i et patentglas, låg på og ryst. Pointen er at saften skal hives ud, men også at få stenene til at afgive smag til ens kirsebærlikør. Der skal derfor rystes godt.
Dernæst tilsættes de øvrige kirsebær, hældes vodka på til det dækker.
Jeg har brugt 1 kilo kirsebær i 1 liter patentglas. Dertil 4 dl vodka.
Lad det nu stå til næste dag, hvor der tilsættes 150 gr sukker.
Lad værre at ryst glasset, men lad sukkeret opløses langsomt. Hver dag vendes glasset på hovedet og tilbage igen – ikke ryste, bare langsomt.
Efter et par dage vil sukkeret været opløst, hvor det er tid til at smage.
Afhængig af sødme i frugten, så kan der tilsættes lidt mere sukker. Mine kirsebær har ikke været så vildt søde, så jeg tilsatte 75 gr sukker mere. Smagte igen dagen efter og sødmen var perfekt. Havde sødmen fortsat ikke været perfekt, havde jeg igen tilsat lidt sukker og ventet 24 timer for at smage.
Når sødmen er på plads, så er det blot at lade frugte står i patentglasset i en uges tid mere. Fra start til slut tager det 2-3 uger, afhængig af frugt. Kirsebær er hurtig til at give farve og smag.
Bliv forresten ikke overrasket over at kirsebærrende begynder at blive brune og se temmelig sørgeligt ud. Det er helt normalt.
Når ens kirsebærlikør har taget en pæn farve, så er de tid til at si kirsebær fra. Det gør jeg af flere omgange. Først en almindelig si til at fjerne de store bær, dernæst et kaffefilter til at filtre alle urenheder og bundfald væk. Dernæst hældet herligheden på en pæn flaske.
Nu er der vist kun at sige, skål.
Kirsebærlikør smager forresten FANTASTISK hældt henover lidt id. Eller sprøjtet henover lagkagebunde. Virkelig lækkert.
Hvor længe kan det holde sig?
Kan det gemmes til juleaften?
SAGTENS!
Jeg har vel et par glas endnu i flasken — og smager ligeså godt idag, som tidligere.
Næste produktion står pt i køkkenet og er ved at blive lavet.
Held og lykke med det.
Vh. Martin