I anledning af Halloween har jeg ændret lidt på en kageopskrift og skabt min egen halloween kage opskrift – den er lækker krydret. Og i mine græskarforme, så er det de perfekte halloween kager.
Halloween pynt og halloween kage
Haven er pyntet op med græskar – flere græskar med lys. Mest af alt, så er haven pyntet op med mine mange krysantemum, såvel forskellige græsser. For mig er det, noget af det smukkeste halloween pynt.
Læs om sensommer blomster til krukker her
Udover at pynte op i haven med blomster til efteråret, så gør vi faktisk ikke det store ud af Halloween. Jeg synes dog at det er hyggeligt med alle græskar – ikke mindst alle de mange lys.
I år har jeg desuden bagt nogle halloween cookies. Efterårskager om man vil. Jeg har ganske enkelt ændret lidt på krydderierne i en vaniljesmåkage – tilføjet chili, kanel, safran og allehånde – og dermed skabt en småkage med god varme. Ikke stærk, men sådan lige lidt varme. Præcis som det hører sig til for en efterårskage.
Opskriften har faktisk været så stor en succes, at jeg nu er igang med andet hold småkager. Da vi nærmer os halloween, så har jeg fundet min græskarform frem – købt engang for mange år siden i New York. Aldrig rigtigt brugt den, men den er perfekt til disse efterårskager.
Og med et er mine spicy småkage opskrift forvandlet til en halloween kage opskrift
Græskarkage
Når det nu er Halloween kager – og græskar er indbegrebet af Halloween pynt, så burde jeg måske have bagt græskarkage. Jeg må dog sige, at jeg bare ikke er særgligt glad for græskar.
Jeg synes ellers ikke at jeg er kræsen. Græskar smager mig bare slet ikke. Det er en mærkelig sød smag. NÅ! Nok om mine smagsløg…
Jeg bruger ikke græskar i kage, men bruger en græskar kageform. Og jeg er vældig godt tilfreds med resultatet.
Min græskar kageform er modsat de udstikkere, som de fleste kender – og bruger til jul. Fungerer på samme måde, at man ruller kagedej ud og trykker formen ned i dejen. Modsat at stikke kager ud, så bliver der istedet præget et billede af et græskar i dejen. Dernæst kan jeg med en udstikker skære formen fri.
Det tager lidt ekstra tid, men er da hele arbejdet værd. Se lige nogle halloween kager – smukke græskar småkager.
Halloween kage opskrift
Opskriften er ganske nem. Der skal bruges:
- 250g smør
- 275 g sukker
- 3 æg
- 2 tsk. kanel
- 1/2 tsk. ingefær
- nip chili
- 10 safran stilke, som knuses i morter med lidt sukker.
- 600g mel
- 50g mandelmel
- 1 nip salt
Fremgangsmåden er også ganske nem. Tag smørret ud af køleskabet 30 minutter før bagning. Pisk smør og sukker sammer – skal piskes til en luftig hvis masse. Tilsæt æg og pisk det sammen. Tilsæt nu alle de tørre ingredienser. Saml til en kugle og stil på køl 30 minutter.
Rul ud på et meldrysset bod. Stik ud, kom på plade og kom i fryseren.
Gevinsten ved at komme i fryseren er at formen holdes. Enten kan man komme i fryseren 30 minutter – også bage. Alternativt kan man komme i fryseren natten over, tage ud og lade stå på kold bageplade i 30 minutter før kagerne kommes i ovnen.
Bagning sker i en 175 grader forvarmet ovn – i øverste rille. Tager 20-25 minutter at bage småkagerne – mindre laver man kagerne tyndere end mine (mine er godt tykke, som cookies)
Afkøl dernæst 10 minutter PÅ bagepladen. Lad endelig værre med at skub kagerne af bagepladen, straks de er ude af ovnen – det gør kagerne skæve og formen ødelægges.
Tag dernæst kagerne af bagepladen og lad dem køle helt af på en bagerist, førend de kommes på kagedåser.
Velbekom.