Tryk "Enter" for at gå til indhold

Svampetur & skovvandring

Efterår er tid til svampejagt og svampetur i skoven. Generelt er efteråret bare en skøn tid på året til lange gåture i skoven – fantastisk smukt med alle de grønne, brune og røde efterårsfarver.

Svampetur

Lidt spøjst at komme med et indlæg om svampetur i forlængelse af gårdagens blogpost om forår her i september.

Læs indlægges om Blomstrendende Rododendron i september her

Er der noget, som ikke hører foråret til, så er det svampetur i skoven. Svampe hører efteråret til, når træer og jorden er våd og fugtig.

Ikke desto mindre, så skal dagens indlæg handle om en svampetur i skolen – eller mere præcis en vandretur i skoven. Nogen egentlig svampetur var det nu ikke, men blot en vandretur rundt i en af de skønne skove omkring vores hus. Turen er arrangeret af en lokal naturforening “Mølleåens venner”, som vi er medlem af – foreningen har til hensigt at sikre bevaring af Mølleåen, som snor sig igennem Allerød Kommune og netop især her i Lynge og Nymølle.

Vandretur hund skovtur
Vi var en ordentlig flok med på skovvandring – Toby var naturligvis også med i skoven.

Temaet for vandreturen var at kigge på træerne i skovene – Allerød Kommune har nemlig en fantastisk samling og sammensætning af hertilhørende træer.

Vi kom dog også til at tale om svampe på vores vandretur rundt i naturen.

Her spidsede vi ekstra øre. Vi har nemlig i flere år, taget tilløb til at skulle på svampetur med en guide, for at lære nærmere omkring de forskellige svampe.

På turen rundt i skoven stødte vi også på flere forskellige smukke svampe. En del giftige svampe og temmelig mange svampe, som eksperterne ikke kunne anbefale – pga. dårlig smag.

Vi kom altså ikke hjem med lommerne fulde af kantareller eller andre lækre svampe.

Men…

Vi har skrevet os op til at deltage i en skovvandring med fokus på svampe.

Det kunne være vildt sjovt at lære lidt nærmere om svampe og hvilke svampe vi kan samle. Vi bor jo trods alt lige op af flere store bøgeskove, hvor det netop vrimler med svampe i skovbunden her i efteråret.

Skovvandring travetur mose træer skovvandring

Efter en tur i skoven…

Vi afsluttede weekenden med rugbrødsmadder foran tv’et. Det har været en super dejlig dag i skoven. Vi er helt bombet med information fra vores dygtige guide – og vi har som tidligere nævnt allerede planlagt en tur i skoven med fokus på svampe og svampejagt. Det bliver sjovt!

Skøn søndag!

Smørrebrød rugbrød

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *