Tryk "Enter" for at gå til indhold

Så kom der sne på Nymølle

Ikke meget. Men et fint lille lag sne er der faldet – og har farvet hele landskabet hvidt. Sikke en december. Mon vi får hvid jul? I hvert fald sjældent syn med snevejr i december.

Snevejr i december

Det er ellers sjældent, at der er sne i december. Det er dog sket nogle gange. Jeg er født med sne på min fødselsdag – og det er sne på min fødselsdag i år, hvor Rune og jeg er flyttet i vores drømmehus. Sikke en herlig fødselsdags overraskelse med snevejr i december på min fødselsdag.

Det er nu ellers oftest sket, at der har været gråvejr og regnvejr på min fødselsdag. Et fødselsdagsflag i flagstangen er nu flottere, når det er solskind – eller min personlige favorit, når det er snevejr. Rødt og hvidt, går godt sammen. Og sikke flaget ser smukt ud, foran vores hvide gård, Nymølle.

Toby er vild med snevejr

Sne hund snevejr december

Jeg er heldigvis ikke ene om at være vild med snevejr. Toby elsker også sneen – han kan nærmest ikke vente med at komme ud og lege. Super sjovt at se ham spæne rundt i sneen, såvel som rulle sig rundt. Herligt! Det er sikkert også godt for pelsen.

Haven står også bare super smukt, klædt i sne. Og bistaderne ser da også meget smukke ud, nu der er kommet sne på taget.

Får og snevejr

Fårene klarer sig også fint ude i sneen. Der er stadigvæk masser af græs på marken, og ellers tager fårene rigtigt mange af de små træer – så bliver der ryddet lidt op. Det er kun godt.

Vi har dog også fodret med korn og fuldfoder de sidste par dage, hvor der har været snevejr. For at sikre, at fårene får hvad de skal have. Det er også kun hyggeligt at komme ned og sige hej – og fårene er blevet helt tamme og kommer, straks vi kalder. Det skal nok blive nemt at få dem på stald, når vi gør det inden længe.

Gad egentlig vide, hvad fårene tænker om det hele. Ingen af fårene er fyldt 1 år endnu, så de har aldrig tidligere oplevet en december – så snevejr i december er helt nyt for dem.

Fårene synes dog at have det godt. De er vokset, kommer lystning når vi kalder – og de spiser godt.

Det bliver dog dejligt at får fårene på stald. Det gør fodring noget lettere. Vi planlægger at tage fårene på stald imellem jul og nytår. Og egentlig skulle de bare have spist græs på marken her i december – men grundet snevejr i december, så har vi været nede løbende med hø, korn og fuldfoder til fårene.

snevejr trillebør halm
får snevejr fodring
sne snevejr får december
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *