Tryk "Enter" for at gå til indhold

KÆÆÆÆÆMPE hønsegård til vores høns

Vi har indhegnet vores frugthave – som nu kan fungere som en KÆMPE hønsegård af kastanjehegn til vores høns, som virkelig skal have det godt med tanke på priserne på æg…

Hønsegård med kastanjehegn til høns

Okay! Det har taget noget tid, men nu er vi endelig færdige med opsætning af kastanjehegn.

Bestilte 11 april, fik leveret 21 april – lige efter påsken. Opsætning er vi gået til og fra. På denne årstid, så er der mange andre projekter i haven. Ikke mindst projekter i køkkenhaven med udplantning og såning. Ellers ganske nemt at montere kastanjehegn. Virkelig et gør det selv job!
Læs om opsætning af kastanjehegn her

Nøj, det er blevet godt! Det fungerer bare rigtig godt…

høns kastanjehegn hønsegård hegn

Tilføjes til vores hønsegård med kastanjehegn til høns, skal måske lige tilføjes: Vi har et hønsehus med en hønsegård.

Hønsegården bruges, når vi ikke er hjemme – således at hønsene fortsat kan komme ud, uden at blive taget af ræven.

Dertil har vi en indhegning af kastanjehegn omkring vores frugthave, hvor hønsene går i løbet af dagen.

Sidste år omlagde vi græsplænen i frugthaven til vild have. KÆMPE SUCCES. Sikke et virvar af insekter vi pludselig har. Og sikke et smukt blomsterflor. Straks noget mere interessant end en græsplæne – og noget mindre tidskrævende.

Vi har tidligere forsøgt at hønsene bare gik frit i haven. Det fungerer dog bare ikke rigtigt, da hønsene – de mest ubelejlige tidspunkter – finder over i vores pæne del af haven. Og det er virkelig bare ikke sjovt at skulle ud af døren til bryllup og først lige må indfange høns, som er ved at smadre et bed med tulipaner. Netop derfor har vi fået opsat kastanjehegn til vores høns, således at hønsene kan komme ud og gå i hele frugthaven – hvor de gerne må være, og ikke kan lave skade på vores pæne have.

Færdig montering af kastanjehegn

opsætning montering kastanjehegn pæle pælebor

De sidste tre pæle er sat i jorden, så vi kan få monteret selve kastanjehegnet på pælene. Det gøres ganske nemt – og med et smart opfundet trick til stramning af kastanjehegn ved hjælp af en spændrem fra en trailer, så kan kastanjehegnet strammet hårdt op.

opsætning montering kastanjehegn stramning opstramning stramt

Det gør det altså bare virkelig nemt! Når hegnet først er strammet op, så er det bare at skrue hegnet på hegnspælene. Sidenhen er monteret låger, hvorefter hønsene fik lov at komme ud i frugthaven. Helt perfekt.

Og dejligt at vide, at hønsene har det godt – trods indhegnet, så de bliver hvor de skal være. Og med 2000 kvadratmeter vild have at boltre sig på, så har vores høns vist rigeligt plads. Sådan, som det også bør være…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *