Tryk "Enter" for at gå til indhold

En mørk og stormfuld aften…

Det kolde vejr, og at det tidligt bliver mørkt, giver den perfekte anledning til at få ordnet nogle ting indendøre i værkstedet. Idag skal bistadet males – naturligvis med giftfri maling.

Maling af bistade

Egentlig forkert at sige, at det er bistadet, som skal males. Vi malede vores bistader i foråret 2017 – og de trænger endnu ikke til ny maling.

Læs om maling af bistader med giftfri maling her

Hvad vi idag skal male, er vores fine lille salgsstade – salgsbod til vores salg af honning.

Årets salg af honning gik over alt forventning. Vi har allerede udsolgt. Dejligt!

Læs om årets høst af honning her

Nu har vi taget salgsstadet ind – og for at give det en længere holdbarhed, så skal det have en omgang maling.

Og, hvilken bedre dag at male på, end en aften her i december. En aften, hvor det er koldt udenfor – og hvor det tidligere mørke gør det umuligt at lave arbejde i haven.

Vintertid er det perfekte tidspunkt at trække i varmt tøj og komme en tur i værkstedet, garagen og stalden – og nå nogle af de småting, som vi ikke når resten af året.

Linolie giftfri maling bistade
Toby er naturligvis med i værkstedet – og tager en lur, imens salgstadet får oliebehandling

Giftfri maling

Vi maler med linoline maling, da det er naturlig maling – giftfri maling.

Bistaderne er naturligvis malet med linolie, da bierne ikke skal udsættes for nogen former for gift. Det var derfor meget vigtigt for os, at finde noget giftfri maling. Efter at have undersøgt markedet, så fandt vi at linolie er det mest naturlige – for ikke at sige 100% naturligt.

Linolie er nemlig lavet af hørfrø og intet andet. Så et rigtig naturprodukt – og det kan vi lide!

Det er lidt mere besværligt at arbejde med linolie, end almindelig maling. Linolie er – som navnet siger – nemlig olie, som smøres på. Linolie er altså helt flydende og løber let, hvis der kommer for meget på.

Det er dog ikke svære, end det lyder…

Når der males med linolie, så er det blot vigtigt at tage ganske lidt på penslen. Desuden maler man i ganske tynde lag, for at undgå at det løber.

Og det er egentlig det. Lidt mindre maling på penslen, så går det uden problemer.

Nå ja! Også er det vigtigt at klud og pensel opbevares i en pose efter arbejde – ellers kan det selvantænde.

Udover at linolie er giftfri maling – og derfor må bruges til maling af bistader – så trænger linolie også dybt ned i træet. Derved holder linolie langt længere tid, end almindelig maling.

Så…

At det tager lidt ekstra tid at arbejde med linolie er godt givet ud. Især til træværk udendøre, da linolie holder længere tid.

Maling af udendørs træværk med giftfri maling

Haveredskaber, stakit, havelåger og andet træværk, som udsættes for vind og vejr kan med fordel males med linolie.

Når der males træværk, som skal udsættes for sol, vind og regn, så er det dog en god ide at starte med en klar linolie – tilsat et svampedræbende middel – først. Derved mindske risikoen for råd i træet og træet holder længere.

Vores salgsstade står ude, når vi har honning at sælge. Derfor får salgsstadet først en omgang klar linolie – det får det i dag. Om et par dage, når olien er tørret ind i træet, så maler vi med linolie tilsat lidt farvepigment.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *