Tryk "Enter" for at gå til indhold

Vand skal der til!

Frisk vand til dyr, er et stort fokus – ikke mindst i denne varme. Vi har afprøvet mange forskellige løsninger og fundet den bedste drikkeautomat til kaniner og den bedste drikkeautomat til høns.

Vand til dyr

Med den voldsomme varme – og mangel på regn – så er der utroligt meget fokus på mangel af vand til havens planter. Nå ja! Og landmandens afgrøder.

Med den megen varme, så har dyr også behov for mere vand.

Det gælder naturligvis også havens dyr, hvorfor vi sørger for at vandbad er fyldt. Samtidigt har vi sat vand ud til havens pindsvin og andre tørstige dyr. Besøget af fugle er også langt større i vores havedam – og ræven er da også hyppig gæst, kan vi se.

Jeg tænkte derfor, at det var nærliggende at lave et blogindlæg om vores erfaring med drikkeautomater til vores dyr. Vi har nemlig efterhånden testet enormt mange forskellige drikkeautomater og vandautomater.

Tænker andre kan bruge vores erfaring.

Til høns startede vi ud med den klassiske drikkeautomat, som vendes på hovedet efter påfyldning af vand. Fungerer, men der går godt nok meget vand til spilde! Vi har 6 høns og en hane. Når det er sommer og varmt, så tømmer de sådan en klassiske drikkeautomat til høns på 3-4 dage. Det er jo helt tosset. Vi prøvede at gå op i større og større størrelser, men resultatet var nærmest det samme. Automaten var tømt på nogle dage. Helt tosset. Specielt når vi taler det er 20 liter vand, som de drikker.

Vi har forsøgt med disse plastik drikkeautomater til høns. Det virkede lidt bedre, og nemt at fylde vand i. Det virker dog ikke helt optimalt. Og der skulle ikke meget til, førend hønsene kunne få væltet – eller på anden vis tømt – drikkeautomaten. Og vandet dermed løb ud på jorden.

Til vores kaniner har vi længe brugt – igen de klassiske – drikkeautomater, som sælges alle steder.

Drikkeautomat til kaniner

De er billige, men vores erfaring er at de hurtigt drypper. Resultatet er at størstedelen af vandet løber på jorden, fremfor at blive brugt som drikkevand til vores kaniner.

Kort sagt! Vi har brugt de løsninger, som de fleste sikkert også har. De virker bare ikke særlig godt. Vi har dog fundet løsningen – den ultimativ bedste drikkeautomat.

Bedste drikkeautomat til høns

bedste drikkeautomat vandautomat vandtrug høns vandtårn

Okay! Den er lidt dyr. Betalte ca 500 kr for ovenstående model med 30 liter vand. Den fungerer dog!

Beholderen fyldes i toppen. Skruelåget skrues stramt på. Og der drypper kun vand i drikkeskålen (den sorte tallerne under tanken), så den er halvt fyldt. GENIALT.

Hønsene drikker og mere vand løber ned. Det hele sker ved undertryk i beholderen. Virkelig praktisk.

Nævnes skal også, at beholderen i aluminium er lufttæt. Der sker altså ingen fordampning af vand. Den smule fordampning, som måtte sker, sker af den lille mængde i drikkeskålen.

Aluminiumstanken sørger desuden for at holde vandet køligere, såvel friskt.

Må sige at jeg er helt overrasket over kvaliteten på vandet, når jeg fylder op. Så pænt og rent. Virkelig en opgradering, fra tidligere vandingsautomater til høns. Denne her fungerer bare!

Nå ja! Og fik jeg nævnt, at vi nu kun fylder drikkeautomaten én gang hver 10-14 dag – afhængig af vejret. Det er helt anderledes end førhen, hvor vi skulle fylde vand på vandautomaten til vores høns flere gange om ugen – nogle perioder, nærmest dagligt.

Jeg har netop fyldt automaten idag. 30 liter vand er fyldt på. Og det er præcis 11 dage siden jeg sidst fyldt på. Klart den bedste drikkeautomat til høns, som vi har prøvet.

Bedste drikkeautomat til kaniner

bedste drikkeautomat vandautomat drikkedunk vand kanin kaniner

Ligner den klassiske drikkeautomat til kaniner, som vist tidligere. Denne drikkeautomat til kaniner er dog helt anderledes. I hvert fald drikkehovedet er helt anderledes. Der falder ikke en eneste dråbe ned på jorden. Vandet kommer først, når kaninen drikker.

Resultatet er at vi fra førhen at fylde drikkeflasker til kaniner, nærmest hver eller hver anden dag. Nu kan vi nøjes med at fylde vand 1-2 gange om ugen.

Indskyder lige. Vi har pt 6 ungkaniner gående. De får vand 2 gange om ugen. Vores vædder og hunkanin er det lige før vi kun behøver give vand hver 10 dag. De får dog frisk vand én gang om ugen. Men altså, det er da skønt at vide at drikkeautomaten holder så godt på vandet.

Nu har vi ikke testet de nye drikkeautomater til kaniner i frostvejr. Først lige begyndt at bruge dem, siden marts. De fungerer dog GENIALT nu og her.

Tvivler dog på, at de fungerer i frostvejr. Der må vi nok fortsat igang med den gamle løsning, med at give vand morgen og aften.

Læs om vand til kaniner om vinteren her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *