Tryk "Enter" for at gå til indhold

Kan man dyrke ingefær i Danmark?

Det er intet problem at dyrke ingefær i Danmark, men kræver drivhus og tidlig forspiring af ingefær. Dyrkning af ingefær gøres desuden nemt med en ingefærrod fra supermarked

Forspiring af ingefær

For succes med dyrkning af ingefærrod skal man roden – eller knolden om man vil – tidligt i jorden. Man behøver desuden ikke købe en speciel ingefærrod på planteskolen. Man kan sagtens bruge de ingefær, som sælges i supermarkedet.

Man kan så ingefær fra frø. Det er dog en længere proces. Nemmest er det med lægning af ingefærrod, som hurtigt bliver til en stor knold inden efteråret. Til den tid kan roden graved op og gemmes til vinter. Virkelig nemt.

Før lægning af ingefær til forspiring bør ingefær lægges i blød. Dette gælder specielt om man har købt ingefær i supermarkedet, da det virkelig kan være nogle tørre knolde.

blødlægning forspiring dyrkning ingefær fra butik knold supermarked

Del den købte ingefærrod i nogle mindre stykker. Læg dem alle i en skål med vand et par timer. Dernæst lægges ingefær i en såbakke fyldt med jord. Lad værre at gør jorden våd. Knolden er rigeligt gennemvædet efter at have ligget i vand nogle timer. Og man risikerer bare at ens ingefær rådner, hvis de står for vådt.

Lad værre at dæk ingefærrødderne med jord. De skal blot ligge ovenpå jorden.

Kom dernæst såbakken med ingefær til forspiring i en plastpose. Stil såbakken varmt – bør være 20-25 grader.

forspiring dyrkning ingefær fra butik knold supermarked

Efter et par dage, så luk posen op – og luft ud. Mærk desuden lige på jorden. Er jorden helt tør, så giv lidt vand til jorden. For at opretholde fugtigheden i posen. Lad dog værre at gennemvæde jorden.

I løbet af et par uger så bør der være skud Og nu er de tid til at dække ingefærrødderne med jord.

Virkelig nemt! Har man prøvet forspiring af georginer, så er forspiring af ingefær nærmest det samme. Det er virkelig nemt. Og sådan 6 små ingefærrødder, som jeg har lagt til forspiring skal nok give nogle temmelig store ingefærrødder inden september.

Læs om forspiring af georginer

Dyrkning af ingefær i haven

Videre pasning af ingefær handler faktisk meget om samme pasning som med georginer – altså løbende at sikre rigeligt med vand, såvel gødning og større og større potte for at rødderne kan udvikle sig. Den store forskel på dyrkning af georginer og dyrkning af ingefær er at ingefær kræver mere varme – hvorfor dyrkning af ingefær bedst gøres i drivhus henover sommeren. Medmindre vi får en meget varm sommer.

Nå ja! Også dyrkes ingefær for rødderne, hvor georginer dyrkes for blomsterne. Trods man nu ellers også fint kan spise rødderne fra georginer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *