Tryk "Enter" for at gå til indhold

Kun de helt perfekte æbler gemmes

Nedfaldsæbler dur ikke til at gemme til vinter. Vil man gemme æbler til vinteren, så skal man virkelig være omhyggelig med plukning, sortering og kun vælge de flotteste æbler.

Succes med at gemme æbler til vinteren

Lad mig først og fremmest slå fast at æbler ikke bare er æbler. Der er æbler, som bør spises nu og her. Der er æbler, som er gode til saft, henkogning, most og cider. Og der er æbler der er gode til at gemme til vinteren.

Der er sågar æbler, som er nærmest uspiselige efter modning – men efter at have lagt nogle måneder bliver super lækre.

Dermed sagt, at man for succes med at gemme æbler til vinteren bør være opmærksom på sorter.

Når det er sagt, så prøv da frem med æbler fra haven. Har man et æbletræ, som giver mange æbler, så prøv at gem æblerne. Det kan aldrig gå værre end at æblerne må foræres til fuglene.

Kan man gemme nedfaldsæbler?

Lad værre at forsøg. Vil man gemme æbler til vinteren, så skal det være plukkede æbler fra træet.

Måske et nedfaldsæble ser flot og pænt ud, udvendigt. Det har dog fået et ordentligt slag ved faldet fra træet – og i løbet af nogle uger vil der opstår råd. Ikke værd at bruge energi på at gemme.

Brug i stedet nedfaldsæbler til most, mos eller cider.

Læs om hjemmelavet æblemost her

gemme æbler til vinteren vinteropbevaring selvforsyning gemmeæbler

Sørg desuden for at vær EMORMT omhyggelig med de plukkede æbler, som skal gemmes til vinteren.

Når vi høster æbler til at gemme, så har vi tre spande. En spand til æblerne der ikke er så pæne – måske har en deform et sted. Disse æbler forvandles til mos – eller spises i løbet af de næste uger.

Vi har desuden en spand til affaldsæbler. Altså æbler, hvor fugle har været igang eller andre dyr har gjort indhug. Disse æbler får vores høns, kaniner eller får. Sjældent vi smider æbler – eller anden mad – ud.

Tredje spand er til de æbler vi mener er gode nok til at gemme. For at være helt sikker på kun at gemme de flotteste æbler – og æbler uden skader, bidemærker eller utøj – så gennemgås denne spand med æbler endnu engang. Vi virkelig vender og drejer æblerne, for at sikre vi kun gemmer flotte og sunde æbler.

Æblerne lægges i trækasser. Kun ét lag æbler. Vi bruger gamle appelsin- og clementinkasser. Fungerer perfekt. Der kan lige være en portion æbler til at tage med ind og få spist i løbet af en lille uge. De små kasser – og ét lag æbler pr. æblekasse – gør desuden at vi nemt kan gennemgå æblerne igennem vinteren. Og det gør vi løbende, ganske enkelt for at få sortere rådne æbler væk.

Med ovenstående system, så kan vi gemme æbler indtil marts. SKØNT!

Fra marts må vi købe æbler – eller nyde den gemte æblemost, æblemos og frosne skårne æbler. Sidst nævnte er SKØNT til kager. Fungerer helt fint. Skærer bare æbler i både og fryser ned. Virkelig nemt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *