Høns hører sig til på landet. Vi har været foruden høns i noget tid – nu har vi ENDELIG fået høns igen. Denne gang af racen Sussex høns
Vores nye høns
Lang historie kort. Vi havde Danske Landhøns. Vi var egentlig super glade for vores høns, men de var meget små – nærmest ikke værd at bruge tid på at slagte.
Det kunne vi selvfølgelig have tjekket bedre, før vi begyndte med Danske Landhøns. Måske vi kunne have sagt os det selv. Det er en meget lille høne – en meget flot høne.
Og vi faldt for ideen at det var en dansk race.
Danske Landhøns var dog for små til det behov vi søger i en høne. Derfor solgte vi vores høns.
Læs om vores Danske Landhøns her
Ligesom vi skulle have nye høns, så blæste vores hønsehus væk i en storm. Vi har nu brugt vinteren på at bygge et nyt hønsehus.
Læs om vores hønsehus byggeri her
Nu har hønsehuset fået beboere – og vi har igen fået høns på Nymølle. SKØNT!
Sussex Høns – og lidt ekstra
Denne gang forsøger vi os med Sussex høns. Sussex høns er en mellemtung høne, som skulle være en god hønemor – og let skulle blive skruk.
Det med let at blive skruk var også lidt en udfordring med Danske Landhøns. De blev meget nødig skruk – og først i højsommeren, hvormed det kostede en del fodder at fodre kyllingerne op.
Sussex høns skulle let blive skruk i foråret – nu må vi se, om det er sandt. Der går jo dog nok lige et år, før vi kan afprøve den teori.
Den hønsekyndige har nok allerede spottet, at det ikke kun er Sussex høns vi har fået. Vi har – for sjov – også fået en grønlægger. Altså en hønse, som lægger grønnne æg. Det er den lille sorte.
De tre hvide er lys sussex – sussex fås også i andre flotte farver, men vi har valgt lys sussex.
Hanen er dog ikke lys sussex, men tværstribet – og for mangfoldighed med et strejf af skovhøne.
Vi er med andre ord gået fra ren racehøns, til et noget blandet hønsehold. Noget af det vi netop lærte ved at have Danske Landhøns er, at racehøns er noget rod – de er ofte vilde, flyvske og stiller store krav for at blive skruk.
Vi har ikke høns, for at avle racerene dyr. Vi har høns for at få æg – og kunne udruge lidt kyllinger, hvert år, som kan komme i fryseren.
Glæder os vildt meget til vores nye høns falder til i hønsegården. Skønt at have fået høns igen. Det hører sig bare til på en bondegård!