Tryk "Enter" for at gå til indhold

Så skal der laves honning!

Bierne er allerede godt igang med at lave honning. Nu skal rammerne til honning sættes i bistadet, så vi kan få begyndt vores honningproduktion.

Honningproduktion

Det tegner til et fantastisk honning år! Det er tidligt blevet varmt og bierne har været igang længe med honningproduktion. Nu skal vi have sat honningmagasin til bierne, så bierne også kan begynde at vores honningproduktion.

Indtil videre har bierne nemlig kun produceret honning, som de selv skal spise henover sommeren. Rammerne til biernes mad står i bunden af bistadet. Nu sætter vi første af to honningkasser på – der er plads til 10 rammer i hver kasse, så med to bistader regner vi med honningproduktion på 40 rammer i år. I hvert fald! Måske mere.

Så ja, det bliver til rigtig meget honning. Og med det forår og de høje temperaturer vi har haft her i foråret og starten af sommeren, så regner vi med en rigtig god honningproduktion i år.

Læs om produktion af honning her

honningproduktion bier honning

Det manglede også bare!

Vi har virkelig også brug for et fantastisk honning år. Sidste år var nemlig helt forfærdeligt! Mange bifamilier døde og produktionen af honning var på sit absolutte minimum.

Vi var dog heldige, at vores to familier overlevede. Vi fik dog ikke høstet nogen honning sidste år. Vi fik dog også bierne temmelig sent på sommeren, da vi netop først flyttede ind på gården Nymølle 1. maj 2017 – og derfor først kom igang med bier nogle måneder inde i sæsonen. Faktisk brugte vi det meste af sommeren på at fodre bierne, sidste år, da det netop var så koldt et år for bierne.

Derfor er det bare endnu mere fantastisk at i år virkelig tegner til at blive et rigtig godt honning år – det bliver så fedt, når vi kan høste vores egen honning. Det glæder vi os til! Rigtig meget.

bidragt hund kat bier
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *