Tryk "Enter" for at gå til indhold

Det sørme, det sandt, december…

1. december og vores flotte kalenderlys dekoration skal tændes, første gang… Nu starter nedtællingen til d. 24. december.

Det sørme, det sandt, december…

Sådan starter en af de søde julesange – fra en gammel dansk julekalender om jul på slottet. Altså en af de julekalendre i TV, fra den tid, hvor julekalendre handle om jul, nisser og julehygge.

Og det… Det bliver eneste “sure opstød” om julekalendrene i TV. Heldigvis kan børnene lide de nye julekalendre. Vi savner dog nisser…

Tilbage til dagens tema for dette blogindlæg. Nemlig vores kalenderlys dekoration, som vi her til morgen netop har tændt første gang.

Kalenderlys dekorationen blev lavet i går aftes, efter en tur i haven og hente kristjørn – gran har vi købt. Til dekorationer indendørs, så er nordmannsgran bare bedst! Det fleste skove herhjemme har dog kun rødgran…

Og til enhver, som er i tvivl… Det er faktisk tilladt at klikke gran i skoven, når det er til eget forbrug. Naturligvis kun fra statsskove – og man må kun klippe fra træer, som er mere end 10 meter høje.

Men! Det er nu også ligemeget. Vi har købt normannsgran, til vores kalenderlys dekoration.

Flere og flere dropper helt at lave kalenderlys dekoration og bruger en lysestage til kalenderlyset. Det er synd. Der er bare noget super hyggeligt over en flot dekoration til kalenderlyset – synes vi i hvert fald. Og duften af gran, indendøre, er kun med til at gøre det endnu bedre.

Guide til kalenderlys dekoration

Her får du vores guide til at lave en kalenderlys dekoration.

Kalederlys dekokration ler fad
kalenderlys guide dekoration

Vores kalenderlys dekoration laver vi i et stort glasfad. Lægger et stykke plastfolie i bunden, hvilket gør det lettere at skille dekorationen ad efter brug. Herpå stilles en klump ler – der skal ikke meget ler til! Des mere ler du bruger, des mere tid på at skjule leret skal du bruge. Gør derfor dig selv den tjeneste, at spar på leret.

Lyset er det første, som placeres. Lad plastik sidde på – naturligvis skal bunden du sætter i leret være fri for plastik. Men ved at lade plastik sidde på lyset, så undgår du at gøre lyset beskidt af ler, gran og sorte fingre.

kalenderlys dekoraktion gran
guide kalenderlys dekoration

Derefter er det blot at bygge op med gran. Sæt gran i dekorationen fra bunden af dekorationen og arbejdet opad. Nederst i fadet, laves en bund af gran, for at skjule leret – så det ikke ses igennem glasfadet. Derefter sættes gran mere løseligt i, rundt om lyset.

På siden med tallene, gøres dekorationen mere flad – og grangrenene er kortere. Modsat på bagsiden, hvor dekorationen får lov at blive lidt højere.

Når der er pyntet godt med gran, så stikkes kristjørngrene ind imellem gran – kristjørn holder rigtig godt i dekorationer, ligesom normannsgran. Derfor bruger vi næsten hvert år også kristjørn i vores kalenderlys dekoration.

kalenderlys dekoration kristjørn

I år har det ikke været muligt at finde nogen kristjørn i haven, med rødebær – det kan ellers også være rigtig flot.

Til slut pyntes dekoraktionen med hvad man nu vil. I år pynter vi med kogler og små æbler. Koglerne er samlet i skoven – tilbage i efteråret – de små æbler er købt. kalenderlys dekoraktion hjemmelavet

Og det er årets kalenderlys dekoration på Nymølle.

Den er da ganske flot 😀

Se vores kalenderlys dekoration fra sidste år her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *