page contents Tryk "Enter" for at gå til indhold

Julehygge, julefrokost og engelsk julekage

Så blev det tid til at skære julekagen. Flere måneder er gået siden julekagen blev bagt efter en god opskrift på julekage – nu skal den smages.

Julefrokost og julekage

2. juledag havde vi huset fyldt af gæster til julefrokost og julehygge. Skønt!

Desserten, engelsk julekage, er lavet flere måneder i forvejen.

Enhver opskrift på julekage – altså engelsk julekage – dikterer nemlig, at kagen skal stå minimum 2 måneder på køl, før den spises. Det handler om at julekagen skal modne og blive rigtig lækker.

Lækker er den! Jeg glemte næsten at tage et foto af kagen – men nåede det, før hele kagen var spist.

Engelsk julekage er virkelig en luksus kage. Fyldt med nødder, rosiner, cocktailbær og alverdens lækkerier. Bare duften fra sådan en engelsk julekage er skøn. Og kan klart anbefales, som dessert til en julefrokost.

Engelsk julekage er en tung kage, så man spiser ikke meget. Men det er ikke en sød kage, men en krydret kage – det passer perfekt, som afslutning på julefrokost og fed julemad.

Opskrift på julekage

Det kan næppe betale sig at komme med opskriften på julekagen nu, da det vil være alt for sent at bage en engelsk julekage – den vil først være klar til at kunne spises til marts. Netop at kagen skal laves så langtid forud gør også at en engelsk julekage er en perfekt kage til julen! Der er rigeligt at nå og se til, når det er jul! Især, hvis huset skal fyldes af gæster til julefrokost – dejligt at kagen, i det mindste, er lavet længe forud.

Vil du gerne have opskriften, så kan du tjekke mit tidligere blogindlæg, hvor jeg netop giver min opskrift på julekage.

Få min opskrift på julekage her

Et godt råd, hvis du planlægger at ville bage julekage til næste jul. Lav en notits i din kalender, så du husker det – en julekage smager bare allerbedst, når den er modnet godt igennem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.