page contents Tryk "Enter" for at gå til indhold

Efteråret er æbletid…

I år bliver det ikke den store æblefest. Frosten i maj har nærmest ødelagt æblehøsten – der er dog rigeligt æbler til at lave en hjemmelavet æblekage

Dårlig æblehøst

Vi kan se tilbage på de forrige 2 somre, som fantastiske høst år – når det kommer til æbler og pærer. Trods den utroligt varme sommer i 2018, så var det et virkelig godt æbleår. Endnu bedre var 2017, trods det var en noget koldere sommer.

2019 bliver vores dårligste æblehøst i vores tid på Nymølle.

Utroligt, at vi kun har boet på Nymølle i 3 somre. Vi har nået utroligt meget allerede. Virkelig sket meget i haven – og med haven. Det hele begynder at tage form, som vi ønsker det. Dejligt.

Årsagen til den virkelig dårlige æblehøst i år må næsten skyldes frosten i maj. Blomsterne på frugttræerne har fået frost og er faldet ned, før de er blevet bestøvet.

Anden logisk forklaring kan der næppe være. Vi har haft en god varm sommer. Og der er kommet vand, så det burde ikke være mangel på vand eller sol, som har ødelagt høsten.

Vi kan i hvert fald konkludere, at vi får en enormt dårlige æblehøst i år. Der er nærmest ingen æbler på vores æbletræer. Det ærgerligt, men sådan er det.

Vi skal nu også nok få lidt æbler høstet. Der kommer både til at blive til fryseren – til æblekage – i form af mos. Og der kommer til at være æbler, som vi gemmer til vinter i stalden – både til os og til fårene, såvel som til Toby. Vores hund, Toby, elsker æbler.

æbler hjemmelavet æblekage

Hjemmelavet æblekage

Lørdag fik vi taget hul på æblehøsten. Der blev plukket flere store spandfulde æbler – disse blev skrælles, skåret i skiver og kogt til lækker æblegrød.

Få opskrift på hjemmelavet æblegrød her

Der var en skøn duft af æbler i hele huset, da vi lørdag, var igang med at koge æblegrød. Mums, det er lækkert.

Mange vil måske mene, at æblegrød skal laves af madæbler. Det kan man også fint, men vi bruger nu bare de æbler vi har i haven – og bruger især en stor del spiseæbler, netop for at give mere naturlig sødme til grøden. Derved behøver vi ikke bruge store mængder sukker, men lader æblerne søde æblegrøden selv.

hjemmelavet æblekage æblemos æblegrød

En stor del – størstedelen helt præcist – af den nylavede æblegrød kom i fryseren, til senere brug. Efter at have skrællet en masse æbler og kogt æblerne til æblegrød, så skulle vi dog forkæles med en lækker æbledessert. Helt præcis en lækker hjemmelavet æblekage.

hjemmelavet æblekage

Hjemmelavet æblekage må være en af de nemmest kager, at lave. Den skal hverken bages eller lunes.

Æblegrøden skal godt nok lige koges, men laves en stor portion æblegrød, kan gemmes i fryseren – og lynhurtigt laves en hjemmelavet æblekage.

Eneste som skal bruges er makroner og flødeskum. Makroner kan købes ganske biligt hvis man vil – ellers er makroner nu også ganske nemme at bage.

Og en fordel ved makroner til en æblekage er, at de ikke behøver være flotte. De knuses alligevel, før de kommes i æblegrøden. Faktisk bager vi som regel blot makroner i en stor flad pandekage – det gør det ganske nemt.

Opbygningen af hjemmelavet æblekage er blot grød i bunden, makroner, grød igen – og på toppen flødeskum. Skal det være ekstra flot, så kan der laves endnu et lag af makroner og grød. Det er dog ikke nødvendigt.

Nemt og lækkert.

En bagt æblekage er også lækkert. Tager lidt mere tid, men stadigvæk hurtigt lavet. Få opskrift på bagt æblekage her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *