page contents Tryk "Enter" for at gå til indhold

Det er den tid på året…

Første søndag i advent. Adventskransen skal tændes i aften… Det er dog også den tid på året, hvor vi skal slagte lam…

Lidt en trist dag…

Vi ved at dagen kommer. Vi ved at dyrene har haft et godt liv. Vi ved at vores slagtning af lam foregår hurtigt, nænsomt og uden stress. Og vi er vilde med lammekød.

Det bliver dog aldrig helt sjovt at skulle sende dyr til slagtning.

I år slagter vi et af vores lam, som vi har fulgt siden fødsel – og et får. Fåret slagter vi, fordi hun aldrig rigtigt er blevet vores. Hun er aldrig rigtig blevet tam. Vi fik hende, som voksen – og hun er aldrig rigtig faldet til. Hun er sky, hvilket gør de andre får og lam nervøse.

Lammet vi sender afsted er året påskelam. Vi fik hende til påske, og hun har vokset sig stor og flot igennem sommeren og efteråret.

Læs om vores påskelam her

Slagte lam og får

For at gøre slagtningen så stille og rolig, som muligt, så har vi været på marken og taget de to dyr til slagtning fra. De kommer nu på stald, hvor de skal afhentes af slagteren.

Det hele går ganske stille og roligt. Og i stalden får dyrene godt med halm, hø og massevis af lækkert grønt græs – netop slået på marken.

Slagte lam slagtning får

Det at slagte lam og får kan næsten ikke gøres mere roligt og stille.

Vi har det i hvert fald helt fint med vores måde at slage lam på – og glæder os nu til at vi om et par dage kan få fyldt fryseren med massevis af kød. Fåret bliver mest bare lavet til hakketkød, men slagtning af lam giver en masse lækre stege til fryseren.

Vi kommer til at få temmelig meget kød til fryseren, så der skulle være rigeligt til at kunne dele med naboer og familier – og andre, som har været med til at holde øje med vores dyr og hjælpe til, når vi lige har været væk.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *