Tryk "Enter" for at gå til indhold

Genbrug af juletræer

Vores naboer afleverer deres juletræer til os – også sørger vi for at de bliver brugt… fornuftigt.

Vi kan ikke få nok af gamle juletræer…

På Nymølle kan vi – nærmest – ikke få nok af gamle juletræer. Vi fodrer nemlig vores får med juletræer. Fårene er helt tossede med juletræer!

Først ryger alle de grønne nåle, derefter begynder fårenes kamp med juletræet – for at få gnavet alt barken af træet. Efter 5-6 dage, så kan vi tage et TOTALT afpillet og afbarket juletræ ud af stalden – og sende på genbrugspladsen.

Smart ik?

juletræer får fodring

Juletræerne fungerer desuden som enormt god underholdning for fårene – fårene får virkelig noget at arbejde med og lege med.

Vores naboer slipper desuden for at køre på genbrugspladsen med deres brugte juletræ, så det er ren win-win for alle parter.

Vi fodrer naturligvis også med korn og hø – ikke fordi vi kun fodrer med juletræer, men de mange juletræer vi får fra vores naboer mindsker helt sikkert vores udgift til foder.

Faktisk kan vi nøjes med det hø, som vi selv slår på marken om sommeren – med le, vel at mærke.

Lær at slå hø med le her

Må heste få juletræer

Vi bor i et område med mange heste – og har tit fået spørgsmålet: må heste få juletræer.

Tænker et par af vores naboer har luret ideen med at spare på foder til deres heste – ved at få leveret juletræer fra venner og naboer.

Og… Det skulle der ikke være noget i vejen for. Slet ikke!

Til spørgsmålet “må heste få juletræer” lyder et tydeligt ja – også fra vores dyrlæge, som fodrer hendes islænderheste med juletræer

Det er dog de færreste heste, som vil spise juletræer. Idag er heste meget kræsne, hvilket formentligt hænger sammen med at de helt fra føl har fået serveret det bedste af det bedste foder.

Hvorfor så kæmpe med et stikkende juletræ?

Vores får har vi lært, helt fra lam, at spise alsidigt. Vi har netop fårene for at bekæmpe bjørneklo – og i det tidlige forår kommer fårene på vores mark med bjørneklo. Lammene er altid forsigtige og kan godt få en brændvabel eller blive ldit rød om mulen. Når de blot lærer det fra lam, så bliver de immune overfor giften – og kan sagtens spise bjørneklo.

Det samme gør sig faktisk gældende for heste.

Vi var for nogle år siden på rideferie i Polen og red igennem hele marker med bjørneklo – hestene spiste gerne bjørneklo. Faktisk stod hestene natten igennem på en mark med bjørneklo og om morgenen havde hestene næsten spist alle bjørneklo.

Tankevækkende, at heste i Danmark er gjort så kræsne – at det næsten udgår et sundhedsproblem. Her tænkes specielt på, når det sker at en hest spiser en bjørneklo og bliver voldsom syg. Synd, skrækkeligt – og vildt, at det måske kunne løses ved at sætte mere fokus på alsidig kost.

2 Kommentarer

  1. Gitte
    Gitte 12. januar 2019

    Sikke en herlig måde at genbruge juletræer 😀

    • Nymolle1900
      Nymolle1900 14. januar 2019

      Hej Gitte

      Du kan ellers også tro, at vores får er mægtig glade for den løsning. Vores naboer er vist også, da det gør det noget nemmere for dem at komme af med juletræet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *