page contents Tryk "Enter" for at gå til indhold

Maling af et nyt hus til haven

Maling udendørs om vinteren er normalt ikke en god ide. Inde i værkstedet er det dog intet problem. Tværtimod er vinteren perfekt til at få klargjort nye ting til haven – som f.eks. et dueslag.

Hold af duer i haven

Yeps! Vi skal til at holde duer. Jeg har tidligere skrevet om hold af duer i haven – jeg nævnte det i forbindelse med vores besøg hos Bent, som har nogle fantastiske flotte duer. Og nu forsøger vi.

Læs om duer i haven her

Dueslaget er næsten klar til at komme op i haven. Skal monteres på en pæl i haven. Placeres i det nye område i haven, som Rune og jeg har knoklet for at få færdigt – med grusstier. Det bliver så flot. Dueslaget kommer til at blive et superflot supplement til haven. Næsten en skulptur i haven. Dog en skulptur med beboere, trods de først kommer til foråret.

Jeg skal dog lige have malet dueslaget færdigt. Dueslaget er allerede blevet grundet. Næste skridt er at få spartlet alle revner, sprækker og naturligvis huller fra søm og skruer væk.

Mange vil formentligt ikke bruge tid på at spartle udendørs træværk. Det gør jeg dog. Det giver bare lige den sidste finish. Og gør at overfladen står super flot.

OBS: det skal dog være filler til udendørs brug! Jeg bruger 612 fra Dana Lim, som er super spartelmasse til udendørs træværk

Og det er da langt nemmere at gøre det nu, end når først dueslaget sidder på en pæl 3 meter oppe i luften.

polyfille til træværk udendørs maling vinteren filler

Årsagen til at jeg har grundet førend jeg kommer filler på, er at det gør filler klæber meget bedre. Det er desuden LANGT nemmere at se, hvor der er behov for filler på en grundet overflade.

Maling om vinteren af udendørs træværk

Lad det forresten hurtigt blive sagt. Det dur ikke at male udendørs om vinteren. Det er alt for fugtigt i vejret til at malingen kan tørre – og med risikoen for nattefrost, så vil maling heller ikke tørre ordentligt.

Maling om vinteren kan dog SAGTENS gøres indendørs i en garage eller et værksted, som her. Absolut intet problem, trods her ikke er opvarmet.

Ved godt at de fleste maling typer anbefaler at male ved +10 grader. Min erfaring er dog, at det er vigtige med luftfugtigheden. Og i et værksted er der fint tør til maling om vinteren.

Jeg bruger i hvert fald årligt vinteren på at få malet de mange forskellige ting i haven, som jeg kan tage ind og male i værkstedet. Det bliver jo mørkt kl. 16, så svært at nå ret meget havearbejde. Vejret er desuden heller ikke til de store haveprojekter.

I værkstedet kan jeg dog nå en masse. Her er dejlig tørt. Og maling er da en af de hyggelige opgaver. Det er desuden skønt at få ordnet, så man kan gå foråret i møde med nymalet træværk.

Meget træværk i haven kan jeg ikke tage værkstedet, hvorfor maling om vinteren af hegn og sådan ikke er muligt. Det må så blive til foråret. Men en havelåge er nemt at tage af hængslerne. Samme med en stalddør. Nå ja! Også er det jo perfekt at få malet de nye ting til haven, som f.eks. det fine dueslag.

Nøj, hvor jeg glæder mig til at få det monteret i haven. Det bliver så flot. Og NØJ, hvor jeg glæder mig til duerne kan flytte ind til foråret. Det bliver da bare super hyggeligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *