Tryk "Enter" for at gå til indhold

Kan man flytte en stor sommerfuglebusk?

Naturligvis! Intet problem med flytning af sommerfuglebusk – uanset om det er at flytte en stor sommerfuglebusk, ej heller at flyt en gammel sommerfulebusk.

Flytning af sommerfuglebusk

Faktisk drejer det sig om flytning af tre store sommerfuglebuske. Vi købte for nogle år siden 3 små sommerfuglebuske – købte tre, da de var super billige. Pladsen til den ene havde vi klar, men endnu ikke til de to sidste. Det har vi nu.

Samtidigt var det – som sagt – temmelig små sommerfuglebuske. Derfor plantede vi de tre planter side om side, med ideen senere at flytte de to. Med pladsen til de to på plads, så er det netop der vi er nu.

Nu er sommerfuglebuskene desuden vokset sig store – temmelig store. Pladsen er derfor trang – og buskene vælter ud over stierne, hvilket allerede i sommer var til gene.

Nu skal vi derfor have flyttet de to sommerfuglebuske til deres endelige sted. Samtidigt skal vi flyt tredje sommerfuglebusk lidt, så den står bedre i bedet.

Hvornår kan man flyt sommerfuglebusk?

Der er enighed om, at det er bedst at flytte sommerfulebuske om vinteren – eller tidlige forår. Ganske enkelt fordi planten på dette tidspunkt er i dvale – såvel at fugtigheden i jorden er høj, så buske ikke kommer til at mangle vand.

Der er dog delte meningen om det er bedst før eller efter beskæring. Jeg holder på før beskæring. Beskæring gør jeg i februar eller marts. Nu er planten i dvale, men når vi nærmer os slutningen af februar – og har vi en mild vinter – så starte væksten, hvorfor flytning og beskæring samtidigt kan være lidt hårdt for planten.

Samtidigt vil jeg dog heller ikke sidde og fraråde at flyt efter beskæring i slutningen af februar eller i løbet af marts. Det kan man altså godt.

Jeg flytter blot her i januar – da det nu er frostfrit i jorden. Tænker vi får frost i februar og det besværliggør gravning og flytning af sommerfuglebusk.

Kan lige tilføje, at det er ganske nemt at flyt en sommerfuglebusk. Rodnettet er ikke så stort. Trods en gammel sommerfuglebusk, så kan det nemt gøres med en spade ved at stik omkring planten. Efter et par løft med en greb, så kan man ofte hive rodklumpen op af jorden.

Med de to sommerfuglebuske væk, og den tredje centreret. Så der den pludselig lille ud. Når den bliver klippet ned og får plads til at vokse til sommer – så fylder den snart det hele igen.

sommerfuglebusk

Efter flytning af busken, så fik jeg desuden planten en masse vinca omkring – for at dække jorden af. Og sikre noget grønt omkring sommerfuglebusken henover vinteren, hvor en sommerfuglebusk ikke syner af meget.

Læs om det lilla staude bed med sommerfuglebusk her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *